2/18/2012

wat zijn Dinosaurs?

wat zijn Dinosaurs?
Dinosaur:
Miljoenen jaren, lang voordat de mens waren dinosaurussen. Waren Dinosaurs een van de verschillende types van dinosauriërs tijdens het Mesozoïcum, leefde de "Age of Reptielen."

Dinosaurussen zijn een zeer diverse groep dieren van de clade Dinosauria en superioriteit. Het bleek tijdens het Trias, ongeveer 230 miljoen jaar, en werd de dominante gewervelde landdieren 135 miljoen jaar, uit de vroege Jura-periode (ongeveer 200 miljoen jaar) tot de late Krijt (65 5 miljoen jaar), als het uitsterven van de Krijt- Paleogeen uitsterven van de dinosaurussen, de meeste groepen in de late Mesozoïcum gedaan. De fossielen geeft aan dat vogels afstammen van theropode dinosaurussen in Jurassic ontwikkeld en daarom als een soort dinosaurus in de moderne systemen van classificatie. Sommige vogels hebben het uitsterven gebeurtenis die er overleefden 65 miljoen jaar, en blijven de lijn van dinosaurussen tot heden.

Dinosaurussen zijn een diverse groep van dierlijke taxonomie, morfologie en ecologie. Vogels zijn meer dan 9.000 soorten die in de meest diverse groep van de gewervelde dieren, naast perciforme vis. Met fossielen paleontologen hebben het bewijs van meer dan 500 verschillende soorten en geïdentificeerd meer dan 1000 verschillende soorten niet-aviaire dinosauriërs. Zonsopgang op elk continent van de twee soorten zijn vertegenwoordigd remains.Some herbivoren, carnivoren fossielen. De meeste tweevoetige dinosauriërs verdwenen was, hoewel veel groepen, waaronder viervoeters, en sommige werden uitgevoerd tussen deze attitudes. Veel soorten hebben ontwikkeld publieke structuren, zoals hoorns of kammen, en een aantal prehistorische groepen ontwikkeld, skeletafwijkingen, zoals benige pantser en stekels. De vogels waren de dominante gewervelde dieren op onze planeet sinds het uitsterven van pterosauriërs vliegen, en het lijkt erop dat de bouw van het nest en het afzetten van een gemeenschappelijk kenmerk van alle dinosaurussen. Veel dinosaurussen waren grote prehistorische dieren - de grootste sauropoden kan een lengte van bijna 60 meter (200 voet) te bereiken en was multi-stage - en terwijl velen waren vrij groot uitgestorven theropoden, de meeste hebben heel weinig veranderd in omvang in het bijzonder van vogels en andere progressieve groepen.

Hoewel het woord dinosaurus betekent "verschrikkelijke hagedis ', de naam is enigszins misleidend, want de dinosaurussen zijn niet hagedissen. Integendeel, zijn een speciale groep van reptielen met een rechte houding is niet apart in de hagedissen. In de eerste helft van de 20e eeuw, voordat de vogels staan ​​bekend om dinosaurussen, het grootste deel van de wetenschappelijke gemeenschap geloofde dinosaurussen langzaam en rustig. Het meeste onderzoek sinds de jaren 1970, echter, zei dat de oude dinosaurussen waren vleeseters, vooral de actieve groepen van dieren met een hoge stofwisseling en tal van aanpassingen voor sociale interactie.

Sinds de eerste dinosaurus fossielen uit de vroege 19e eeuw werden gevonden, gemonteerd dinosaurus skeletten en fossielen replica's van de belangrijkste attracties van musea over de hele wereld waren, en de dinosaurussen werd een deel van de wereldcultuur. Hun diversiteit heeft aangetrokken van de grootste maten van groepen, en de natuur lijkt monsterlijke en fantastische belang en de publieke verbeelding meer dan een eeuw. Ze verscheen in films en bestsellers, zoals Jurassic Park, en nieuwe ontdekkingen zijn regelmatig in de media.

Definitie:
In fylogenetische taxonomie, zijn dinosaurussen meestal beschouwd als de groep van "Triceratops, Neornithes [moderne vogels], de meest recente gemeenschappelijke voorouder en al zijn nakomelingen" wordt gedefinieerd. Een ook gesuggereerd dat dinosaurussen zijn gedefinieerd met betrekking tot de gemeenschappelijke voorouder van Megalosaurus en Iguanodon laatste, omdat ze twee van de drie types van Richard Owen tussen aanhalingstekens, zoals erkend door de Dinosauria. Beide definities leiden tot dezelfde groep dieren, gedefinieerd als een dinosaurus, "ornithischian dinosaurussen = + Saurischia" vleesetende theropoden (tweevoetige en meestal met inbegrip van vogels) ankylosaurians (gepantserde plantenetende viervoeters), de stegosaurians (vergulde plantenetende viervoeters), ceratopiden (plantenetende viervoeters met horens en franje), ornithopods (plantenetende tweevoeters of vier, als de "eend" Treasury Bills), en misschien sauropodomorphs (de meeste grote plantenetende viervoeters met lange nek en staart).


Paleontologen velen beschouwen het punt waar sauropodomorphs en theropoden, sauropodomorphs interval, de definitie van twee dinosaurussen en saurischians verboden. Om instabiliteit te vermijden, dinosaurussen gedefinieerd conservatief vergeleken met vier anker nodes: Triceratops horridus en loricatus Saltasaurus Passer domesticus, hun meest recente gemeenschappelijke voorouder en al zijn nakomelingen. "Safer" kan worden gedefinieerd als "dinosaurussen = + + sauropodomorphs ornithischians theropoden" zei hij.

Er is brede consensus onder de paleontologen dat vogels afstammen van theropode dinosaurussen. Met de strikte definitie van fylogenetische nomenclatuur die allemaal van een gemeenschappelijke voorouder afstammen in een groep voor deze groep, natuurlijk, onder meer, mogen de vogels worden gezien als dinosaurussen en dinosaurussen, dus heeft geen off. Vogels zijn ingedeeld door de meeste paleontologen als behorende coelurosaurs Maniraptora subgroepen, die theropoden, die saurischians, zijn dinosaurussen. Vanuit het perspectief van cladistische, zodat de vogels zijn dinosaurussen, hoewel ze behoren tot de gewone taal, het woord "dinosaurus" is over het algemeen niet verwijst naar vogels.

Algemene beschrijving:
Met de bovenstaande definities de dinosaurus archosauriërs algemeen beschreven als gehouden door leden van het lichaam. Veel groepen van prehistorische dieren worden in de volksmond opgevat als de dinosaurussen, zoals ichthyosaurussen, plesiosaurus, pterosauriërs en Dimetrodon, maar zijn niet wetenschappelijk geclassificeerd als een dinosaurus, en niemand had de karakteristieke houding van de rechter tak van echte dinosaurussen. Dinosaurussen waren de dominante gewervelde landdieren van het Mesozoïcum periode, de Jura en het Krijt, in het bijzonder de tijd. Andere groepen dieren werden beperkt in omvang en niches, zoogdieren, bijvoorbeeld, zelden is de grootte van een kat, knaagdieren en carnivoren waren over het algemeen de grootte van kleine prooi. Een opmerkelijke uitzondering is Repenomamus Giganticus, een triconodont met een gewicht van 12 kg (26 lb) en 14 kg (31 lb), waarvan bekend is dat gegeten hebben kleine dinosaurussen als jonge Psittacosaurus.

Dinosaurussen zijn altijd een diverse groep van dieren, volgens een studie uit 2006, wordt meer dan 500 dinosaurus geslachten avialan niet positief geïdentificeerd tot op heden en het totale aantal soorten bewaard gebleven in de fossiele geschat op ongeveer 1850 75% nog steeds om ontdekt te worden. [5] In een eerdere studie bleek dat ongeveer 3.400 dinosaurus geslachten, waarvan vele niet werden bewaard in fossielen. Met de 17 september 2008 werd benoemd in 1047 verschillende soorten dinosaurussen. [6] Sommige zijn herbivoren, carnivoren. Hoewel de meeste dinosauriërs waren tweevoeters, een aantal prehistorische soorten van viervoeters, en anderen zoals Ammosaurus en Iguanodon, kon lopen op twee benen of vier. Craniale aanpassingen zoals horens en kammen onder de dinosaurussen bij elkaar, en sommige uitgestorven soorten hadden benige pantser. Hoewel het best bekend voor zijn grootte, vele Mesozoïcum dinosaurussen manshoge of kleiner, en de moderne vogels zijn over het algemeen erg laag. Dinosaurs live op elk continent vandaag de dag, en fossielen aan dat er een wereldwijde omzet van ten minste het begin van de Jura-periode. [7] Moderne vogels leven de meeste van de beschikbare leefgebied van land naar zee, en er is bewijs dat sommige dinosauriërs avialan (bijv. Microraptor) niet kon vliegen, of op zijn minst te verminderen, en anderen, net als Spinosauridae stijl semi-aquatische leven.

Onderscheidende anatomische kenmerken
Ondanks de recente ontdekkingen hebben het moeilijk om een ​​lijst van algemene aanvaarding van de kenmerken van dinosaurussen te presenteren, bijna alle dinosaurussen ontdekt tot nu toe ook bepaalde wijzigingen in de backbone van voorouderlijke archosaurian. Terwijl sommige groepen van dinosaurussen featured verdere gewijzigde versies later, deze eigenschappen omdat ze meestal over dinosaurussen, de eerste dinosauriërs, en hebben doorgegeven aan hun nakomelingen. Deze gemeenschappelijke kenmerken van een taxonomische groep worden opgeroepen synapomorphies.

Een gedetailleerde beoordeling van de relatie wordt bevestigd S. archosauriërs en Nesbitt vonden de volgende eenduidige synapomorphies 12, waarvan sommige al bekend:
in de schedel, is een tijdloze geul (opgraving) worden verwerkt door de boventijdelijke Fenestra.

epipophyses aanwezig (met uitzondering van atlas en as) in de voorste cervicale.
bovenkant van de deltopectoral kam (een uitsteeksel in de spieren aansluiten deltopectoral) bevindt, of met meer dan 30% over de gehele lengte van de humerus (arm bot).
een straal kleiner dan 80% van de lengte van de humerus.
vierde trochanter (projectie, wanneer de spier caudofemoralis hecht) in het femur (dijbeen) is een sterke flens.
vierde trochanter asymmetrisch, met verste rand het vormen van een steilere hoek ten opzichte van de as.
in de talus en de calcaneus de proximale gewrichtsoppervlak van de fibula minder dan 30% van de transversale breedte van het element.
exocciptials (in de ruggengraat van de schedel) niet aan de hartlijn in de bodem van de holte endocraniale.
proximale gewrichtsoppervlakken van de benen van de zitting met het schaambeen en iliac gescheiden door een concaaf oppervlak.
cnemial piek van de tibia (scheenbeen) is anterolaterale.
Deze ribbe verdeeld proximodistally aangepast aan de achterzijde van het distale tibia.
Nesbitt een naam niet heeft enkele mogelijke synapomorphies en andere updates Update Bepaalde synapomorphies eerder voorgestelde naam. Sommige zijn silesaurids ook een teruggewonnen zus groep Dinosauria Nesbitt, hoe groter trochanter Gallant boven de reductie middenvoetsbeentjes II en IV subequal lengte contact hem ischium tussen het schaambeen, de aanwezigheid van een op Kreta en hete cenmial Boven de geringe helling methode en vele anderen.

Registreer variëteit aan andere opties van het skelet worden gedeeld door dinosaurussen. Echter, de percelen van samen met andere groepen van archosauriërs of werden niet vereist van alle dino's verschijnen in debuut, dit zijn geen synapomorphies Features ook. Bijvoorbeeld, als diapsids, dinosaurussen ancestrally twee patres van Temporal fenestrae (openingen in Crane achter de ogen) Had LEDEN en belangrijk dat de diapsid groep Archosauria, had extra openingen Een deel van de snuit en onderkaak. Bovendien hebben sommige eigenschappen, wat waarschijnlijk synapomorphies nu bekend vinden giet HEBBEN Publicatie referentie voor de dinosaurussen, OF premiers Presenter dinosaurussen en diverse EST beoordeeld onafhankelijk van elkaar ontwikkeld focusgroepen dinosaurussen. Is Inclusief een langwerpige schouderblad, schouderblad e, een heiligbeen en de samenstelling van e Drie versmolten wervels (Andere Wallace Three In sommige archosauriërs, MAAR IN Herrerasaurus zijn slechts twee) is op, en Brood, e heup, zonder gat in het midden van de oppervlak van Binnenlandse Zaken (Saturnalia gesloten, bijvoorbeeld). Een andere moeilijkheid voor een duidelijk hun kenmerken dinosaurussen, dinosauriërs te bepalen en een andere is archosauriërs het einde van het Trias zijn vaak de eerste Van klein waren vergelijkbaar bekend groeten en een goed, deze dieren zijn in de literatuur identificeert soms slecht.

Ik heb dinosaurussen op dezelfde manier stroom maximaal de moderne zoogdieren, significant verschillend maar de meeste andere reptielen, sluiten de leden aan beide zijden zijn ter ondersteuning. In deze positie ongeveer het ontwikkelen van de Verenigde Naties in Recess lateraal draaien van het bekken (meestal verbonden Open-aansluiting) en een hoofd van Binnenlandse Zaken Correspondent Het jaar van de dij afzonderlijk. Hun houding kun je toestemming herbouwd geadresseerde is dinosaurussen Alle bewegende Adem, is het waarschijnlijk dat de niveaus van weerstand activiteiten, en dus "uitgebreide" Depasse reptielen. Zonder twijfel Verticale ledematen mensen helpt te ondersteunen de ontwikkeling van de grote buig-stress-koppel ERP op poten. Sommige archosauriërs geen dinosaurussen, inclusief rauisuchians en had hem toestemming leden, maar de nominale vooringenomenheid bereikt de positie van A-stijl "" de configuratie van het heupgewricht, waar, in plaats van een voorsprong op 'bovenkant van het dijbeen voegt zich bij de beslissing van de heupen IN, zal ik pour omgezet bekken geweest de voormalige mee Projectie Platform top.

De evolutionaire geschiedenis:
Oorsprong en vroege evolutie

Dinosaurussen afweken van hun voorvader Archosauria ongeveer 230 miljoen jaar in de periode aan het oostelijke einde van het Trias, ongeveer 20 miljoen jaar na de Perm-Trias uitsterven van ongeveer 95% van alle leven op aarde vernietigd. Radiometrische datering van de rotsformaties, fossielen van dinosaurussen al Eoraptor zet zijn aanwezigheid in de fossiele record bevat die tijd. Paleontologen geloven dat Eoraptor lijkt op de gemeenschappelijke voorouder van alle dinosauriërs, als dit waar is, de kenmerken suggereren dat vroege tweevoetige dinosauriërs zijn roofdieren van kleine omvang. De ontdekking van primitieve dinosauriërs ornithodirans Marasuchus Lagerpeton in Argentinië en het Midden-Trias lagen ondersteunt deze visie, de analyse van de teruggevonden fossielen suggereert dat deze dieren echt waren kleine roofdieren, tweevoeters.

Bij dinosaurussen verscheen, werden landhabitats bewoond door verschillende soorten archosauriërs en therapsids, cynodonts als aetosaurs en dicynodonts en ornithosuchids en rhynchosaurs rauisuchians. De meeste van deze dieren verdwenen in de Triassic in een van twee gebeurtenissen. Ten eerste, op de grens tussen de Carnian en Norian stadia van wilde dieren (ongeveer 215 miljoen jaar) overleden, dicynodonts en een verscheidenheid aan basale archosauromorphs waaronder prolacertiforms en rhynchosaurs. Het werd ontwikkeld door het uitsterven gebeurtenis Trias-Jura (ongeveer 200 miljoen jaar), die het einde van de meeste andere groepen van vroege archosauriërs, zoals aetosaur ornithosuchids en voortdurende phytosaurs rauisuchians zag. Deze verliezen liet een land fauna van krokodillen, dinosaurussen, zoogdieren, schildpadden en pterosaurians. De eerste regels van de eerste dinosaurussen door de stappen en Norian Carnian Trias, breder gespreid door het bezetten van de nissen van groepen die verdwenen zijn.

Evolutie en paleobiogeography:
De evolutie van dinosaurussen van het Trias, na het volgen van de ontwikkeling van vegetatie en locatie van de continenten. In het Trias en Vroeg-Jura, werden de continenten verbonden in een massa van Pangaea, en er was een vleesetende dinosaurus fauna coelophysoid de hele wereld en herbivoren, gemaakt begin sauropodomorphs. Naaktzadigen (naaldbomen in het bijzonder), een potentiële bron van bestraald voedsel in de late Trias. Eerste sauropodomorphs onbedorven bestaan ​​voor de productie van voedsel in de mond, en had moeten gebruiken andere middelen om verder terug te dringen het eten langs het spijsverteringskanaal. De homogeniteit van de dinosaurus fauna's zette zich voort in het Midden-Oosten en de Boven-Jura, waar de meeste plaatsen had roofdieren, en de verbindingen met de algemene carnosaurians ceratosaurians spinosauroids en maakte plantenetende sauropoden en ornithischians grote stegosaurian. Voorbeelden hiervan zijn de Morrison vorming van Noord-Amerika en Tendaguru bedden van Tanzania. Dinosaurussen in China laten zien een aantal verschillen sinraptorid gespecialiseerde theropoden en ongewone, lange hals sauropod Mamenchisaurus. Ankylosaurians en ornithopods werden ook steeds vaker voor, maar prosauropods was verdwenen. Coniferen en varens waren de meest voorkomende planten. Sauropoden, net als zijn voorgangers, werden processoren prosauropods niet mondeling, maar ornithischians ontwikkelde verschillende middelen om het voedsel in de mond, met inbegrip van potentiële speelt als organen om eten te houden op de bewegingen van de mond en de kaak voor het malen van voedsel aan te pakken. Een andere mijlpaal in de ontwikkeling van de Jura was de verschijning van de echte vogels, die afstammen van de coelurosaurians maniraptoran.

De Onder-Krijt en het uiteenvallen van Pangaea verder, de dinosaurussen waren nog duidelijk te onderscheiden van de massa van de aarde. Het eerste deel van deze periode zag de verspreiding van iguanodontids brachiosaurids ankylosaurians en de rest van Europa, Noord-Amerika en Noord-Afrika. Later werden ze aangevuld of vervangen in Afrika door de grote theropoden en sauropoden en spinosaurs carcharodontosaurid titanosaur rebbachisaurid en ook in Zuid-Amerika. In Azië, zoals coelurosaurians dromaeosaurids troodontids maniraptoran, oviraptorosaurians en werd de gemeenschappelijke theropoden en ceratopiden als Psittacosaurus ankylosaurids en werd de eerste grote grazers. Ondertussen, Australië was het thuis van een wild ankylosaurians hypsilophodonts basale iguanodontids. De stegosaurians verschijnen ergens in de late Krijt of het vroege Krijt verdwenen. Een belangrijke verandering in de Krijt periode, die kan worden verbeterd in de Late Krijt was de evolutie van de bloeiende planten. Ondertussen verschillende groepen plantenetende dinosaurussen meer geavanceerde vormen van verwerking van levensmiddelen ontwikkeld door de mond. Ceratopiden een methode ontwikkeld voor het knippen van tanden en gestapeld in stapels met iguanodontids methode verfijnt de cel rand voor hadrosaurid kiezen. Sommige sauropoden ook accu's van de tanden, ontwikkelde het best geïllustreerd door de rebbachisaurid Nigersaurus.

Er waren drie algemene dinosaurus fauna's in het Laat Krijt. In de noordelijke continenten van Noord-Amerika en Azië, grote tyrannosaurids theropoden en verschillende soorten kleine theropoden zijn maniraptoran, met een mengsel van voornamelijk plantenetende ornithischian hadrosauriër, ceratopsian en ankylosaurids pachycephalosaurians. In de zuidelijke continenten die nu de verdeling van Gondwana werd abelisaurids gemeenschappelijke theropoden, sauropoden en herbivoren titanosaurids gemeenschappen. Ten slotte is in Europa, waren dromaeosaurids, en de iguanodontids rhabdodontid titanosaurids verspreid ankylosaurians nodosaurid sauropoden. Bloeiende planten werden zeer uitstraalt, met de opkomst van onkruid voor het eerst in het Laat Krijt. Slijp-en snijden hadrosauriër ceratopiden werd zeer divers in Noord-Amerika en Azië. Theropoden werden uitgebracht als herbivoren of omnivoren, en worden gewone therizinosaurians ornithomimosaurians.

Het geval van de Krijt-Paleogeen uitsterven, die plaatsvond ongeveer 65 miljoen jaar tot het einde van het Krijt, die het uitsterven van de dinosaurussen van alle groepen wordt veroorzaakt, met uitzondering van neornithine vogels. Enkele andere groepen, zoals krokodillen, sebecosuchians diapsid, schildpadden, hagedissen, slangen, en sphenodontians choristoderans, overleefde ook het evenement.

De lijnen van de overlevende vogels neornithine, met inbegrip van de voorouders van de huidige loopvogels, eenden en kippen, en een verscheidenheid aan watervogels, snel gediversifieerd in het vroege Paleogeen periode, toelating hesperornithine ecologische niches door gepubliceerde uitsterven groepen Mesozoïcum dinosaurussen enantiornithines als bomen, waterlopen en zelfs de grootste aardse theropoden (zoals Gastornis en mihirungs en "terreur vogels"). Echter, zoogdieren ook snel te diversifiëren in deze periode, en de buiten de competitie om de controle over het land neornithines niches.


0 comments:

Post a Comment