2/18/2012

Hva er en dinosaur?

Hva er en dinosaur?
Dinosaur:
Millioner av år, lenge før menneskene var dinosaurer. Dinosaurs var en av flere typer dinosaurer under mesozoikum Era, levde «Age of Reptiles."

Dinosaurs er en sammensatt gruppe av dyr i clade Dinosauria og overlegenhet. Det viste seg under trias perioden, om lag 230 millioner år, og ble den dominerende landlevende virveldyr 135 millioner år, fra tidlig jura alder (ca 200 millioner år) til sen kritt (65 5 millioner år), dersom utryddelse av kritt- Paleogene utryddelse av dinosaurer, de fleste grupper i slutten mesozoikum gjort. Fossilene viser at fuglene utviklet seg fra theropod dinosaurer i jura utviklet og derfor regnes som en type dinosaur i de moderne systemer for klassifisering. Noen fugler har den utryddelse hendelsen som skjedde der overlevde 65 millioner år, og fortsette linjen av dinosaurer til i dag.

Dinosaurs er en sammensatt gruppe av dyr taksonomi, morfologi og økologi. Fugler er over 9000 arter som lever i den mest mangfoldige gruppen av virveldyr, i tillegg perciforme fisk. Med fossiler paleontologer har bevis for mer enn 500 ulike arter og identifisert over 1000 forskjellige typer ikke-avian dinosaurer. Sunrise på alle kontinenter av de to artene er representert remains.Some planteetere, rovdyr fossiler. Mest bipedal dinosaurer hadde forsvunnet, selv om mange grupper, inkludert firbente venner, og noen ble utført mellom disse holdningene. Mange arter har utviklet offentlige strukturer som horn eller emblemer, og noen forhistoriske grupper utviklet skjelettabnormaliteter som benete rustning og pigger. Fuglene var de dominerende virveldyrene på vår planet siden utryddelse av pterosaurs flyr, og det synes at å bygge reiret og gyting en felles trekk ved alle dinosaurer. Mange dinosaurer var store forhistoriske dyr - de største sauropoder kunne nå en lengde på nesten 60 meter (200 fot) og var multi-scenen - og mens mange var ganske store utdødde theropods, har de fleste endret seg lite i størrelse, spesielt av fugler og andre progressive grupper.

Selv om ordet dinosaur betyr "terrible firfisle," navnet er litt misvisende, fordi dinosaurene er ikke øgler. Tvert imot, er en spesiell gruppe av krypdyr med en oppreist holdning er ikke separat i øgler. I første halvdel av det 20. århundre, før fuglene er kjent for dinosaurer, trodde de fleste av det vitenskapelige samfunn dinosaurer sakte og rolig. De fleste undersøkelser siden 1970-tallet, men sa at de gamle dinosaurene var rovdyr, spesielt de aktive grupper av dyr med en høy metabolisme og mange tilpasninger for sosial interaksjon.

Siden de første dinosaur fossiler fra tidlig i det 19. århundre ble funnet, montert dinosaurskjeletter og fossile kopier av de viktigste attraksjonene i museer rundt om i verden var, og dinosaurene ble en del av verdens kultur. Deres mangfold har tiltrukket seg de største størrelsene av gruppene, og naturen virker uhyrlig og fantastisk interesse og publikums fantasi i over et århundre. De dukket opp i filmer og bestselger som Jurassic Park, og nye funn er jevnlig i media.

Definisjon:
I fylogenetisk taksonomi, er dinosaurer vanligvis betraktet som gruppe "Triceratops og Neornithes [moderne fugler], den siste felles stamfar og alle dens etterkommere" er definert. En foreslo også at dinosaurer er definert med hensyn til den felles stamfar Megalosaurus og Iguanodon siste, fordi de var to av de tre typene Richard Owen i anførselstegn, som anerkjent av Dinosauria. Begge definisjoner føre til den samme gruppen av dyr, definert som en dinosaur, "ornithischian dinosaurer = + Saurischia" kjøttetende theropods (bipedal og det meste inkludert fugler) ankylosaurians (pansrede planteetende firføtte), de stegosaurians (gullbelagte planteetende firføtte), ceratopsians (planteetende firføtte med horn og krimskrams), ornithopods (planteetende bipeds eller fire, som "Duck" statssertifikater), og kanskje sauropodomorphs (de fleste store planteetende firføtte med lang hals og hale).


Paleontologene mange anser det punktet hvor sauropodomorphs og theropods og sauropodomorphs intervall, definisjonen av to dinosaurer og saurischians forbudt. For å unngå ustabilitet, dinosaurer definerte konservativ i forhold til fire anker noder: Triceratops horridus og loricatus Saltasaurus Passer domesticus, deres siste felles stamfar og alle etterkommere. "Tryggere" kan defineres som "dinosaurene = + + sauropodomorphs ornithischians theropods" sa han.

Det er bred enighet blant paleontologer at fuglene nedstammer fra theropod dinosaurer. Med streng definisjon av fylogenetisk nomenklaturen som alle stammer fra en felles stamfar i en gruppe for denne gruppen, selvfølgelig, inkludere, kan fugler sees som dinosaurer og dinosaurer er derfor ikke har noen av. Birds klassifiseres av de fleste paleontologer som tilhører coelurosaurs Maniraptora undergrupper, som er theropods, som saurischians, er dinosaurer. Fra perspektivet til cladistic så fuglene er dinosaurer, selv om de tilhører vanlig språk, er ordet "dinosaur" generelt ikke refererer til fugler.

Generell beskrivelse:
Med de ovennevnte definisjoner, dinosaur archosaurs generelt beskrevet som holdes av medlemmer i kroppen. Mange grupper av forhistoriske dyr er populært oppfattet som dinosaurene, for eksempel fiskeøgler og plesiosaurer og pterosaurs og Dimetrodon, men er ikke vitenskapelig klassifisert som en dinosaur, og ingen hadde den karakteristiske holdningen til høyre gren av reelle dinosaurer. Dinosaurs var de dominerende terrestriske virveldyr av mesozoikum perioden, jura og kritt, spesielt tid. Andre grupper av dyr var begrenset i størrelse og nisjer, pattedyr, for eksempel, er sjelden på størrelse med en katt, var gnagere og rovdyr generelt på størrelse med små byttedyr. Et bemerkelsesverdig unntak er Repenomamus giganticus, en triconodont veier mellom 12 kg (26 lb) og 14 kg (31 lb), som er kjent for å ha spist små dinosaurer som ung Psittacosaurus.

Dinosaurs har alltid vært en mangfoldig gruppe av dyr, ifølge en studie fra 2006, er mer enn 500 dinosaur slekter avialan ikke positivt identifisert til dato og det totale antall arter bevart i fossilt anslått å være ca 1850 75% fortsatt å bli oppdaget. [5] En tidligere studie fant at om lag 3400 dinosaur slektene, ble mange av dem ikke bevart i fossiler. Med 17. september 2008 var utnevnt i 1047 forskjellige typer dinosaurer. [6] Noen er planteetere, kjøttetere. Selv om de fleste dinosaurer var bipeds, noen forhistoriske arter av firføtte og andre som Ammosaurus og Iguanodon, kunne gå på to bein eller fire. Kraniale modifikasjoner som horn og emblemer blant dinosaurer sammen, og noen utdødde arter hadde benete rustning. Selv best kjent for sin størrelse, mange mesozoikum dinosaurer mann store eller mindre, og moderne fugler er generelt svært lave. Dinosaurs lever på alle kontinenter i dag, og fossiler viser at oppnådd globale salget av minst tidlig jura alder. [7] Moderne fugler lever det meste av tilgjengelig habitat fra land til sjø, og det er bevis på at noen dinosaurer avialan (f.eks Microraptor) ikke kunne fly, eller i det minste redusere, og andre, som var Spinosauridae stil semi-akvatisk liv.

Kjennetegn anatomiske trekk
Til tross for nylige funn har gjort det vanskelig å presentere en liste over generell aksept av egenskapene til dinosaurene, nesten alle dinosaurer oppdaget så langt dele visse modifikasjoner i ryggraden av forfedrenes archosaurian. Mens noen grupper av dinosaurer omtalt ytterligere modifiserte versjoner senere, disse eiendommene fordi de er vanligvis om dinosaurer, de første dinosaurer, og har gått over til deres avkom. Disse vanligste funksjonene i en taksonomisk gruppe kalles synapomorphies.

En detaljert vurdering av forholdet bekreftes S. archosaurs og Nesbitt funnet følgende utvetydige synapomorphies 12, noen allerede kjent:
i skallen, er en tidløs grøft (utgraving) blir behandlet av supratemporal fenestra.

epipophyses tilstede (unntatt atlas og aksen) i fremre cervical.
toppen av deltopectoral kam (en projeksjon der musklene bli deltopectoral) ligger, eller med mer enn 30% over hele lengden av humerus (arm ben).
en radius mindre enn 80% av lengden av humerus.
fjerde trochanter (projeksjon, når muskelen fester caudofemoralis) i femur (lårbeinet) er en sterk flens.
fjerde trokanter asymmetrisk, med distal kant danner en brattere vinkel på akselen.
i ura og calcaneus til proksimale articular overflaten av fibula tar mindre enn 30% av tverrgående bredden av elementet.
exocciptials (i ryggraden av skallen) ikke oppfyller langs midtlinjen i bunnen av hulrommet endocranial.
proksimale artikulære flater av bena på setet med skambenet og iliaca adskilt av en konkav overflate.
cnemial topp til tibia (skinnebenet) er anterolateral.
Denne rib partisjonert proximodistally linje med den bakre overflaten av distale tibia.
Nesbitt et navn er ikke tatt noen mulige synapomorphies og andre oppdateringer Oppdater Visse synapomorphies tidligere foreslått navn. Noen er silesaurids også en gjenopprettet søster gruppe Dinosauria Nesbitt, desto større trokanter Gallant ovenfor, reduksjon metatarsals II og IV subequal lengde og kontakte ham ischium mellom skambeinet, tilstedeværelse av A på Kreta og varmt cenmial Over den lave skråningen metoden, og mange andre.

Registrer rekke andre funksjoner i skjelettet deles av dinosaurer. Men de tomter sammen med andre grupper av archosaurs eller ble ikke nødvendig for alle dinosaurer vises i debuten, Dette er ingen synapomorphies funksjoner også. For eksempel, som diapsids, dinosaurer slektsmessig To patres av Temporal fenestrae (åpninger i kran bak øynene) har medlemmer og viktige at diapsid gruppen Archosauria, hadde flere åpninger Noen av snuten og underkjeven. I tillegg er noen eiendommer, hva var sannsynligvis synapomorphies er nå kjent finne helle HAR Offentliggjøring referanse Før dinosaurene, OR premiere Presenter dinosaurer og ulike EST karakter uavhengig utviklet fokusgrupper dinosaurer. Er Inkludert et langstrakt skulderblad, scapula e, en sacrum og sammensetning av e Tre smeltet ryggvirvler (Annet Wallace Three I noen archosaurs, MEN IN Herrerasaurus er bare to) er opp, og brød, e hip, uten hull i midten av sin overflate Interiør (Saturnalia stengt, for eksempel). En annen vanskelighet for en utpreget bestemme deres egenskaper dinosaurer, dinosaurer og er andre archosaurs slutten av trias er ofte det første fra Little var like kjent hilsen og et godt, disse dyrene er i litteraturen identifiserer noen ganger dårlig.

Jeg har dinosaurer på samme måte flyten FLEST The Modern Pattedyr, betydelig forskjellige, men de fleste andre reptiler, ekskludere medlemmer på begge sider er i støtte. I denne posisjonen ca utvikle FN i friminuttene lateralt rotere bekkenet (vanligvis sluttet Åpen socket) og en leder for Internal Affairs Correspondent Året av låret separat. Deres holdning Du kan puste tillatelse ombygd adressat beveger dinosaurer alle, er det sannsynlig at nivåene av motstand aktiviteter, og dermed "omfattende" Depasse krypdyr. Uten tvil Vertikale lemmer mennesker hjelper støtter utviklingen av det store flexural stresset dreiemoment ERP på bena. Noen archosaurs Ingen dinosaurer, deriblant rauisuchians og hadde ham samtykke medlemmer, men nominell bias når plasseringen av en pilar "" konfigurasjonen av hofteleddet, der, i stedet for et forsprang til "øvre enden av lårbeinet blir avgjørelsen av hoftene IN, vil jeg Hell konvertert bekken VÆRT å delta tidligere i Projection Plattform toppen.

Den evolusjonære historie:
Opprinnelse og tidlig evolusjon
Dinosaurs splittet fra sin stamfar Archosauria om 230 millioner år i perioden på den østlige enden av trias perioden, rundt 20 millioner år etter perm-trias utryddelse av om lag 95% av alt liv på jorden ødelagt. Radiometrisk datering av fjellformasjoner, dinosaurfossiler så tidlig Eoraptor setter sin tilstedeværelse i fossilene på den tiden inneholdt. Paleontologer mener Eoraptor ligner felles stamfar for alle dinosaurer, hvis dette er sant, dens egenskaper tyder på at tidlige bipedal dinosaurer er rovdyr i liten størrelse. Oppdagelsen av primitive dinosaurer ornithodirans Marasuchus Lagerpeton i Argentina og midtre trias strata støtter dette synet, analyse av innhentede fossiler tyder på at disse dyrene var veldig små rovdyr, bipeds.

Når dinosaurene dukket opp, ble terrestriske habitater okkupert av ulike typer archosaurs og therapsids og cynodonts som aetosaurs og dicynodonts og ornithosuchids og rhynchosaurs rauisuchians. De fleste av disse dyrene forsvant under trias, i en av to hendelser. Først på grensen mellom de Carnian og Norian stadier av dyreliv (ca. 215 millioner år) døde, dicynodonts og en rekke basale archosauromorphs inkludert prolacertiforms og rhynchosaurs. Den ble utviklet av utryddelse hendelsen trias-jura (omkring 200 millioner år), som så slutten på de fleste andre grupper av tidlige archosaurs, som aetosaur ornithosuchids og fortsatte phytosaurs rauisuchians. Disse tapene etterlot seg et land fauna av krokodiller, dinosaurer, pattedyr, skilpadder og pterosaurians. De første linjene av de første dinosaurene gjennom trinnene og Norian Carnian trias, mer bredt diversifisert med å okkupere nisjer av gruppene som har forsvunnet.

Evolusjon og paleobiogeography:
Utviklingen av dinosaurer i trias, etter å ha fulgt utviklingen av vegetasjon og plassering av kontinenter. I trias og tidlig jura ble kontinentene koblet til en enkelt masse av Pangaea, og det var en kjøttetende dinosaur fauna coelophysoid verdensbasis og planteetere, gjorde tidlig sauropodomorphs. Gymnosperms (bartre spesielt), en potensiell kilde til bestrålt mat i sen trias. Første sauropodomorphs enkle, mekanismer for produksjon av mat i munnen, og bør ha brukt andre midler for å ytterligere redusere maten langs fordøyelseskanalen. Homogenitet dinosaur faunaen fortsatte inn i Midtøsten og øvre jura, der de fleste lokaliteter hadde rovdyr, og forbindelsene til de generelle carnosaurians ceratosaurians spinosauroids og gjort planteetende sauropoder og ornithischians stor stegosaurian. Eksempler inkluderer Morrison Dannelse av Nord-Amerika og Tendaguru senger av Tanzania. Dinosaurs i Kina viser noen forskjeller sinraptorid spesialiserte theropods og uvanlig, langhalsede sauropod Mamenchisaurus. Ankylosaurians og ornithopods ble også stadig mer vanlig, men prosauropods hadde forsvunnet. Bartrær og bregner var de mest vanlige planter. Sauropoder, som sine forgjengere, ble prosessorer prosauropods ikke muntlig, men ornithischians utviklet ulike metoder for å ta maten i munnen, inkludert potensielle spiller lignende organer å holde maten på bevegelser av munn og kjeve for sliping mat. En annen milepæl i utviklingen av jura var utseendet på ekte fugler, nedstammet fra coelurosaurians maniraptoran.

Den nedre kritt og oppløsningen av Pangaea fortsetter, var dinosaurene fortsatt veldig forskjellig fra massen av jorden. Den første delen av denne perioden så spredningen av iguanodontids brachiosaurids ankylosaurians og hele Europa, Nord-Amerika og Nord-Afrika. De ble senere supplert eller erstattet i Afrika med store theropods og sauropoder og spinosaurs carcharodontosaurid titanosaur rebbachisaurid og også i Sør-Amerika. I Asia, som coelurosaurians dromaeosaurids troodontids maniraptoran, oviraptorosaurians og ble de vanlige theropods og ceratopsians som Psittacosaurus ankylosaurids og ble den første store planteetere. I mellomtiden var Australia hjem til en vilt ankylosaurians hypsilophodonts basale iguanodontids. De stegosaurians vises gang på slutten av kritt eller tidlig kritt forsvant. En vesentlig endring i krittiden, som kan forbedres i senkritt var utviklingen av blomsterplanter. I mellomtiden flere grupper av planteetende dinosaurer mer sofistikerte former for matfag utviklet av munnen. Ceratopsians utviklet en metode for å kutte tenner og stablet i hauger med iguanodontids metode foredler cellen kant for hadrosaurid jeksler. Noen sauropoder også batterier av tenner, utviklet best illustrert ved rebbachisaurid Nigersaurus.

Det var tre generelle dinosaur faunaen i sen kritt. I de nordlige kontinentene Nord-Amerika og Asia, store tyrannosaurids theropods og ulike typer små theropods er maniraptoran, med en blanding av hovedsakelig planteetende ornithischian hadrosaur, ceratopsian og ankylosaurids pachycephalosaurians. I de sørlige kontinentene som nå er delingen av Gondwana ble abelisaurids vanlige theropods og sauropoder og planteetere titanosaurids lokalsamfunn. Til slutt, i Europa, var dromaeosaurids, og de iguanodontids rhabdodontid titanosaurids spre ankylosaurians nodosaurid sauropoder. Blomsterplanter ble sterkt utstråler, med fremveksten av ugress for første gang i senkritt. Sliping og skjæring hadrosaur ceratopsians ble svært variert i Nord-Amerika og Asia. Theropods ble utgitt som planteetere eller altetende, og bli faste therizinosaurians ornithomimosaurians.

Tilfellet med den kritt-Paleogene utryddelse, som fant sted rundt 65 millioner år frem til slutten av kritt, som forårsaket utryddelsen av dinosaurene i alle grupper, unntatt neornithine fugler. Enkelte andre grupper, for eksempel krokodiller, sebecosuchians diapsid, skilpadder, øgler, slanger, og sphenodontians choristoderans, også overlevde hendelsen.

Linjene til de overlevende fugler neornithine, herunder forfedrene til dagens ratites, ender og høns, og en rekke vannfugler, diversifisert raskt i begynnelsen Paleogene perioden, opptakskrav hesperornithine økologiske nisjer av publiserte utryddelse grupper av mesozoikum dinosaurer enantiornithines som trær, vassdrag og selv de største landlevende theropods (som Gastornis og mihirungs og "terror fugler"). Men pattedyr også raskt å diversifisere i denne perioden, og utenfor konkurranse for kontroll av land neornithines nisjer.


0 comments:

Post a Comment