2/18/2012

Ce sunt dinozaurii?

Ce sunt dinozaurii?
Dinozaur:
Milioane de ani, cu mult inainte ca oamenii au fost dinozauri. Dinozaurii au fost una dintre mai multe tipuri de dinozauri în timpul erei mezozoice, a trăit "Epoca de reptile."

Dinozaurii sunt un grup divers de animale de Dinosauria clade şi superioritate. Ea a aparut in perioada Triasicului, circa 230 de milioane de ani, şi au devenit dominante vertebratelor terestre, 135 de milioane de ani, din perioada Jurasicului timpuriu (aproximativ 200 de milioane de ani) a Cretacicul târziu (65 de 5 milioane de ani), în cazul în care dispariţia a-Cretacic stingerea Paleogene de dinozauri, mai multe grupuri din mezozoic făcut târziu. Fosile indică faptul că păsările au evoluat din dinozauri din Jurassic theropod a dezvoltat şi a considerat, prin urmare, un tip de dinozaur în sistemele moderne de clasificare. Unele păsări au extincţie eveniment care a avut loc nu a supravietuit 65 de milioane de ani, şi să continue linia de dinozauri până în prezent.

Dinozaurii sunt un grup divers de taxonomie animală, morfologia şi ecologie. Pasarile sunt peste 9.000 de specii care trăiesc în grupul cel mai divers de vertebrate, la peşti perciforme plus. Cu paleontologii au dovezi fosile de mai mult de 500 de specii diferite, şi a identificat peste 1000 de tipuri diferite de non-aviare dinozauri. Răsărit de soare de pe fiecare continent din cele două specii sunt reprezentate remains.Some ierbivore, carnivore fosile. Cele mai multe dinozaurii bipezi au dispărut, deşi multe grupuri, inclusiv patru picioare, prieteni, şi unele au fost efectuate între aceste atitudini. Multe specii au dezvoltat structurile publice, cum ar fi coarne sau vârfuri, iar unele grupuri preistorice dezvoltat anomalii ale scheletului osos, cum ar fi armură şi ţepi. Păsările au fost vertebrate dominante de pe planeta noastra de la dispariţia a Pterosaurs care zboară, şi se pare că construirea cuib şi de depunere a icrelor o trăsătură comună a tuturor dinozaurilor. Multe dinozaurii erau animale mari preistorice - cele mai mari sauropods ar putea ajunge la o lungime de aproape 60 de metri (200 picioare) şi a fost în mai multe etape - şi în timp ce mulţi au fost theropods destul de mari pe cale de disparitie, cele mai multe s-au schimbat foarte puţin în mărime în special de păsări şi alte progresivă Grupuri.

Deşi dinozaur cuvântul înseamnă "soparla teribila," numele este oarecum înşelătoare, pentru că dinozaurii nu sunt şopârle. Dimpotrivă, sunt un grup special de reptile, cu o poziţie dreaptă nu este separat în şopârle. În prima jumătate a secolului 20, înainte de păsări sunt cunoscute de dinozauri, cea mai mare a comunităţii ştiinţifice crezut dinozauri încet şi calm. Cele mai multe cercetari din anii 1970, cu toate acestea, a declarat că dinozaurii erau carnivore vechi, în special grupurile active de animale, cu un metabolism ridicat si numeroase adaptări pentru interacţiunea socială.

Din primele fosile de dinozauri de la începutul secolului 19 s-au gasit, schelete de dinozaur şi montat replici fosile de principalele atractii ale muzee din întreaga lume au fost, şi dinozaurii au devenit parte a culturii lumii. Diversitatea lor a atras cele mai mari dimensiuni de grupuri, precum şi natura pare monstruos şi interes fantastic şi imaginaţia publicului de peste un secol. Acestea au apărut în filme şi bestseller-uri, cum ar fi Jurassic Park, iar noile descoperiri sunt în mod regulat în mass-media.

Definiţie:
În taxonomie filogenetic, dinozaurii sunt de obicei considerate ca grup de "Triceratops, Neornithes [pasarile moderne], cel mai recent strămoş comun şi toate urmaşii" este definit. O, de asemenea, a sugerat că dinozaurii sunt definite cu privire la stramosul comun al Megalosaurus şi ultimul Iguanodon, pentru că au fost două dintre cele trei tipuri de Richard Owen, în ghilimele, aşa cum a recunoscut de Dinosauria. Ambele definiţii conduce la acelaşi grup de animale, definit ca un dinozaur, "ornithischian dinozauri = + Saurischia" carnivore theropods (biped şi păsări, inclusiv cea mai mare parte) ankylosaurians (patrupedelor blindate ierbivore), a stegosaurians (patrupede placaţi cu ierbivore), ceratopsians (patrupede ierbivore cu coarne si bibelouri), ornithopods (bipezi ierbivore sau patru, ar fi "de raţă", bonuri de tezaur), şi, probabil, sauropodomorphs (cele mai multe patrupede mari ierbivore cu gaturi lungi si cozi).

Paleontologii multe considerare punctul de la care sauropodomorphs şi theropods, sauropodomorphs interval, definiţia de doi dinozauri şi saurischians interzise. Pentru a evita instabilitatea, dinozaurii definite conservatoare, comparativ cu noduri de ancorare patru: horridus Triceratops, şi loricatus Saltasaurus Passer domesticus, cel mai recent strămoşilor lor comune şi de toate descendenţi. "Sigur" poate fi definită ca "dinozaurii = + + sauropodomorphs ornithischians theropods", a spus el.

Există un consens larg în rândul paleontologii că păsările coborat de la dinozauri theropod. Cu definiţia strictă a filogenetic nomenclatura, care sunt toate descinde dintr-un strămoş comun într-un grup pentru acest grup, desigur, include, păsările pot fi văzute ca şi dinozaurii dinozaurii sunt, prin urmare, nu are nici off. Păsările sunt clasificate de cele mai multe paleontologi ca aparţinând coelurosaurs subgrupuri Maniraptora, care sunt theropods, care saurischians, sunt dinozauri. Din punct de vedere al cladistic, astfel încât păsările sunt dinozauri, deşi aparţin limbajului obişnuit, cuvântul "dinozaur" nu este, în general, se referă la păsări.

Descriere generală:
Cu definiţiile de mai sus, archosauri de dinozauri, în general, descris ca fiind deţinute de către membri în organism. Multe grupuri de animale preistorice sunt popular conceput ca dinozaurii, cum ar fi ichthyosaurs, plesiosaurs, Pterosaurs şi Dimetrodon, dar nu sunt clasificate stiintific ca un dinozaur, şi niciunul nu a avut atitudinea caracteristică a ramurii dreptului de dinozauri reale. Dinozaurii au fost dominante vertebrate terestre din perioada de mezozoic, Jurasic si Cretacic, mai ales de timp. Alte grupuri de animale au fost limitate în dimensiune şi nişe, mamifere, de exemplu, este rareori de dimensiunea unei pisici, rozatoare si carnivore au fost, în general, dimensiunea de pradă mici. O excepţie notabilă este Repenomamus giganticus, o triconodont greutate între 12 kg (26 lb) şi 14 kg (31 lb), care este cunoscut pentru a fi mâncat mici dinozauri ca Psittacosaurus tineri.

Dinozaurii au fost întotdeauna un grup divers de animale, conform unui studiu din 2006, mai mult de 500 de genuri avialan dinozaur nu pozitiv identificat la data şi numărul total de specii păstrate în fosile este estimat a fi de aproximativ 1850 de 75% încă să fie descoperite. [5] Un studiu anterior a constatat că aproximativ 3400 de genuri de dinozauri, dintre care multe nu au fost păstrate în fosile. Cu 17 septembrie, 2008 a fost numit în 1047 tipuri diferite de dinozauri. [6] Unii sunt ierbivore, carnivore. Deşi majoritatea dinozaurii erau bipezi, unele specii preistorice de patrupede, precum şi altele cum ar fi Ammosaurus şi Iguanodon, ar putea merge pe doua picioare sau patru. Modificări craniene, cum ar fi coarne şi creste printre dinozauri împreună, şi unele specii pe cale de disparitie a avut armura osos. Deşi cel mai bine cunoscut pentru dimensiunea sa, dinozaurii multe mezozoice om mijlocii sau mici, şi păsările moderne sunt în general foarte mic. Dinozaurii traiesc pe fiecare continent de astăzi, şi fosile arată că a realizat vanzari globale de cel puţin perioada Jurasicului timpuriu. [7] pasarile moderne trăiesc cea mai mare parte a habitatului disponibil de la terenuri la mare, şi există dovezi că unele avialan dinozaurii (de exemplu, Microraptor) nu a putut zbura, sau cel puţin, să reducă, şi altele, cum a fost Spinosauridae stil semi-acvatic de viaţă.

Distinctive caracteristici anatomice
În ciuda descoperiri recente au făcut dificil să prezinte o listă de acceptare generală a caracteristicilor de dinozauri, aproape toate dinozauri descoperite până în prezent partaja anumite modificări în coloana vertebrală a archosaurian ancestral. În timp ce unele grupuri de dinozauri prezentat versiuni modificate mai târziu, aceste proprietăţi, deoarece acestea sunt, de obicei, despre dinozauri, dinozauri în primul rând, şi au trecut la puii lor. Aceste caracteristici comune ale unui grup taxonomic sunt numite synapomorphies.

O evaluare detaliată a relaţiei este confirmată şi de S. archosauri Nesbitt a găsit synapomorphies următoarele 12 lipsite de ambiguitate, unele deja cunoscute:
în craniu, este un şanţ atemporal (săpătură), fiind prelucrate de supratemporal fenestra.

epipophyses prezent (cu excepţia atlas şi axis) în cervicală anterioară.
partea de sus a crestei deltopectoral (o proiecţie în care muşchii se alăture deltopectoral) se află, sau cu mai mult de 30% pe intreaga lungime a humerusului (osul braţului).
o rază de mai puţin de 80% din lungimea humerusului.
trohanterului a patra (proiecţie, atunci când acordă caudofemoralis musculare), în femurului (osul coapsei) este o flanşă de puternic.
patrulea trohanterului asimetric, cu marginea distală formând un unghi mai abruptă a arborelui.
în talus şi calcaneu la suprafata articulare proximale a fibulei durează mai puţin de 30% din lăţimea transversală a elementului.
exocciptials (în coloana vertebrală a craniului), nu îndeplineşte de-a lungul liniei de centru, în partea de jos a cavitatii endocraniala.
suprafeţele articulare proximale de la picioare ale scaunului cu osul pubian şi iliace separate de o suprafaţă concavă.
vârf cnemial la tibia (osul) este antero-laterală.
Aceasta coasta împărţite proximodistally aliniat cu suprafaţa din spate a tibiei distale.
Nesbitt nu este un nume de luat unele synapomorphies posibile şi alte actualizări Actualizaţi synapomorphies Anumite nume propusă anterior. Unele sunt silesaurids De asemenea, un grup de recuperat sora Dinosauria Nesbitt, mai mare trohanterului Gallant de mai sus, de reducere a metatarsienele II şi IV, precum şi durata subequal contact l-ischion între osul pubian, prezenţa lui A pe Creta şi cenmial cald de deasupra metoda de pantă mică, şi multe altele.

Registrul varietate de caracteristici Alte scheletului sunt împărtăşite de dinozauri. Cu toate acestea, terenurile de conjuncţie cu alte grupuri de archosauri sau nu au fost solicitate tuturor dinozaurilor apar în debut, Acestea nu sunt, de asemenea, caracteristici synapomorphies. De exemplu, ca diapsids, dinozauri ancestrally două patres de fenestrae temporal (deschideri din Macara spatele ochilor), aveau membri şi importante pe care grupul diapsid Archosauria, au avut deschideri suplimentare, parte a botului şi a maxilarului inferior. În plus, unele proprietăţi, ceea ce era, probabil, synapomorphies sunt acum cunoscute găsi toarnă AVEA de referinţă de publicare Înainte de dinozauri, sau premiere dinozauri prezentator şi diverse CST mai bine cotate dezvoltat independent focus grupuri dinozauri. Este Inclusiv un alungită scapula, scapula e, un sacru şi compoziţia e topit trei vertebre (Alte Wallace a treia În unele archosauri, DAR IN Herrerasaurus sunt doar două) este de sus, şi pâine, e hip, cu nici o gaură în centrul său suprafaţa interioară (Saturnalia închis, de exemplu). O altă dificultate pentru o determina distinct caracteristicile lor de dinozauri, dinozauri şi IS archosauri Alte sfârşitul triasic sunt de multe ori primul din MICA Salutari similare au fost cunoscute şi un bine, aceste animale sunt în literatura de specialitate identifică Uneori rău.

Am dinozauri în acelaşi mod fluxul de cele mai moderne Mamiferele, în mod semnificativ diferite, dar cele mai multe alte reptile, exclude membrii de pe ambele părţi sunt în sprijinul. În această poziţie în curs de dezvoltare de aproximativ ONU în vacanţa roti lateral pelvis (de obicei, sa alăturat priză deschisă) şi un cap de corespondent de Interne ani a coapsei separat. Postura lor puteţi respira permisiunea reconstruit destinatarul este în mişcare dinozauri de toate, este posibil ca nivelurile de activităţi de rezistenţă şi, astfel, "extinse", reptile Depasse. Fără îndoială, oamenii verticale limbed contribuie la susţinerea dezvol-tarea de incovoiere mare stres cuplului ERP pe picioare. Unele archosauri Nu dinozauri, inclusiv rauisuchians şi l-au MEMBRI consimti, dar părtinire nominală ajunge în poziţia de pilon "" configuraţia de şold în comun, în cazul în care, în loc de un start de la "capătul de sus al femurului se alătură decizia de solduri IN, voi turna convertit pelvine FOST să se alăture în partea de sus fosta Platforma de proiectie.

Evolutiv istorie:
Originea si evolutia timpurie

Dinozaurii au deviat de la Archosauria strămoşul lor de aproximativ 230 de milioane de ani, în timpul perioadei de la capătul de est al perioadei Triasic, aproximativ 20 de milioane de ani după dispariţia Permian-Triasic de aproximativ 95% din toate distrus viata de pe Pamant. Datarea radiometrică de formatiuni de roci, fosile de dinozaur ar fi Eoraptor devreme pune prezenţa sa în fosile, la acel moment conţinute. Paleontologii cred că Eoraptor seamănă cu stramosul comun al tuturor dinozaurilor, în cazul în care acest lucru este adevărat, trăsăturile sale sugerează că dinozaurii bipezi timpurii sunt animale de pradă de dimensiuni mici. Descoperirea de dinozauri primitive ornithodirans Marasuchus Lagerpeton în Argentina şi Orientul Mijlociu, triasic straturile susţine acest punct de vedere, analiza de fosile recuperate sugerează că aceste animale au fost foarte mici, animale de pradă bipezi.

Când a apărut dinozaurii, habitate terestre au fost ocupate de diferite tipuri de archosauri şi therapsids, cynodonts ar fi aetosaurs şi dicynodonts şi ornithosuchids şi rauisuchians rhynchosaurs. Cele mai multe dintre aceste animale au dispărut în timpul Triasicului, într-una din cele două evenimente. În primul rând, la graniţa dintre etapele Carnian şi Norian de animale sălbatice (aproximativ 215 milioane de ani) a murit, dicynodonts şi o varietate de archosauromorphs bazale, inclusiv prolacertiforms şi rhynchosaurs. Acesta a fost dezvoltat de eveniment dispariţia Triasic-Jurasic (aproximativ 200 de milioane de ani), care a văzut sfârşitul celor mai multe alte grupuri de archosauri timpurii, cum ar fi ornithosuchids aetosaur şi rauisuchians continue phytosaurs. Aceste pierderi lăsat în urmă o faună de terenuri de crocodili, dinozauri, mamifere, broaşte ţestoase şi pterosaurians. Primele linii de dinozauri primul rând prin măsurile şi Norian triasice Carnian, în sens mai larg diversificat de ocuparea nişe de grupuri care au dispărut.

Evoluţia şi paleobiogeography:
Evoluţia de dinozauri din Triasic, după ce a urmat dezvoltarea de vegetaţie şi localizarea continente. În Jurassic Triasic şi timpurie, continentele s-au conectat într-o singură masă de Pangaea, şi acolo a fost o faună de dinozaur carnivor coelophysoid la nivel mondial şi ierbivore, a făcut sauropodomorphs timpurii. Gimnosperme conifere (în special), o potenţială sursă de alimentare iradiate în Triasic târziu. Primele mecanisme sauropodomorphs nesofisticate pentru producţia de alimente în gură, şi ar trebui să-au folosit alte mijloace pentru a reduce şi mai mult alimente de-a lungul tractului digestiv. Omogenitate a faunelor de dinozauri a continuat în Orientul Mijlociu şi jurasic superior, în cazul în care cele mai multe localităţi au avut animale de pradă, şi compuşi de carnosaurians generale spinosauroids ceratosaurians şi a făcut sauropods erbivore şi stegosaurian ornithischians mare. Exemplele includ formarea Morrison din America de Nord şi paturi Tendaguru din Tanzania. Dinozaurii din China arată unele diferenţe sinraptorid theropods de specialitate şi de neobişnuit, cu gâtul lung Mamenchisaurus sauropod. Ankylosaurians şi ornithopods au fost, de asemenea, ce în ce mai frecvente, dar prosauropods au dispărut. Conifere şi ferigi au fost cele mai comune plante. Sauropods, ca si predecesorii sai, prosauropods procesatori, nu oral, dar ornithischians au fost dezvoltate diverse mijloace de soluţionare a produselor alimentare în gură, inclusiv piese potenţiale, cum ar fi organe pentru a păstra produsele alimentare cu privire la mişcările gurii si maxilarului pentru slefuire alimente. O altă piatră de hotar în dezvoltarea de Jurasic a fost apariţia de păsări adevărate, a coborât de la maniraptoran coelurosaurians.

Cretacicul inferior şi destrămarea Pangaea continuă, dinozaurii erau încă foarte diferite de la masa de pământ. Prima parte a acestei perioade a văzut răspândirea iguanodontids ankylosaurians brachiosaurids şi în întreaga Europa, America de Nord şi Africa de Nord. Ei au fost ulterior suplimentate sau înlocuite în Africa de theropods mari si sauropods şi spinosaurs rebbachisaurid titanosaur carcharodontosaurid şi, de asemenea, din America de Sud. În Asia, ca coelurosaurians dromaeosaurids troodontids maniraptoran, oviraptorosaurians şi au devenit theropods comune şi ceratopsians, cum ar fi ankylosaurids Psittacosaurus şi au devenit primii ierbivore mari. Între timp, Australia a fost acasa, la o viata salbatica ankylosaurians iguanodontids bazale hypsilophodonts. Cele stegosaurians apar undeva, în Cretacicul târziu sau inceputul Cretacic dispărut. O schimbare semnificativă în perioada Cretacicului, care ar putea fi îmbunătăţit în Cretacicul târziu a fost evoluţia de plante cu flori. Între timp, mai multe grupuri de forme de dinozauri ierbivori mai sofisticate de prelucrare a produselor alimentare dezvoltate de gură. Ceratopsians dezvoltat o metoda pentru tăierea dinţilor şi aranjate în teancuri cu metoda iguanodontids rafinează marginea celulei pentru molari hadrosaurid. Unele sauropods, de asemenea, baterii de dinti, a dezvoltat cel mai bine ilustrată de către Nigersaurus rebbachisaurid.

Au fost trei faunelor generale de dinozaur din Cretacic tarziu. În continentele nordice ale Americii de Nord şi Asia, theropods mari tyrannosaurids şi diferite tipuri de theropods mici sunt maniraptoran, cu un amestec de hadrosaur principal ierbivori ornithischian, ceratopsian şi pachycephalosaurians ankylosaurids. În continentele sudice, care sunt acum divizia de Gondwana a fost abelisaurids theropods comune, sauropods şi ierbivore titanosaurids comunităţi. În cele din urmă, în Europa, au fost dromaeosaurids, şi titanosaurids iguanodontids rhabdodontid răspândit sauropods ankylosaurians nodosaurid. Plantele cu flori au fost foarte radiaza, cu apariţia de buruieni pentru prima dată în Cretacicul târziu. Şlefuire şi de tăiere ceratopsians hadrosaur a devenit extrem de diversă în America de Nord şi Asia. Theropods au fost lansate ca ierbivore sau omnivori, şi a devenit ornithomimosaurians therizinosaurians obişnuite.

Caz de dispariţie Cretacic-Paleogene, care a avut loc acum 65 de milioane de ani, până la sfârşitul Cretacicului, care a provocat dispariţia dinozaurilor de toate grupurile, cu excepţia păsărilor neornithine. Unele grupuri, cum ar fi crocodili, sebecosuchians diapsid, broaste testoase, soparle, serpi, si choristoderans sphenodontians, a supravietuit, de asemenea, la eveniment.

Liniile de păsări care au supravieţuit neornithine, inclusiv strămoşii de astăzi ratite, raţe şi găini, şi o varietate de pasari de apa, diversificat rapid în perioada de Paleogene devreme, de admitere hesperornithine nişe ecologice pe grupe de stingere publicate de enantiornithines mezozoice dinozauri ar fi copaci, căile navigabile şi chiar şi cele mai mari theropods terestre (cum ar fi Gastornis şi mihirungs şi "păsări Terror"). Cu toate acestea, mamifere, de asemenea, diversificarea rapid în această perioadă, şi în afara competiţiei pentru controlul terenurilor nişe neornithines.


0 comments:

Post a Comment