2/18/2012

які динозаври?

які динозаври?
Динозавр:
Мільйони років, задовго до появи людини були динозаври. Динозаври були однією з декількох видів динозаврів в мезозойську еру, жили "Ера рептилій".

Динозаври є різнорідну групу тварин Dinosauria скарби і переваги. Виявилося, в тріасовий період близько 230 мільйонів років, і став домінуючим наземних хребетних 135 000 000 років, з раннього юрського періоду (близько 200 млн. років) до кінця крейдяного періоду (65 5 млн. років), якщо зникнення крейда- палеогенового вимирання динозаврів, більшість груп в кінці мезозойської зроблено. Скам'янілостей показує, що птахи походять від динозаврів теропод в юрських розроблені і, отже, розглядати як різновид динозавра в сучасних системах класифікації. Деякі птахи мають зникнення подія, що сталася там вижили 65000000 років, і продовжує лінію динозаврів до наших днів.

Динозаври є різнорідну групу тварин систематики, морфології та екології. Птахи понад 9000 видів, що мешкають в самих різних груп хребетних тварин, крім риб perciforme. З скам'янілості палеонтологи мають дані про більш ніж 500 різних видів і виявлено більше 1000 різних типів, крім птахів, динозаврів. Схід на кожному континенті двох видів представлені remains.Some травоїдні, м'ясоїдні копалин. Більшість двоногі динозаври зникли, хоча багато груп, включаючи чотириногих друзів, а деякі були проведені між цими установками. Багато видів розробили громадські структури, такі як роги або гребені, а деякі доісторичні групи розробили скелетні аномалії, такі як кісткова броня й шипи. Птахи були домінуючою хребетних тварин на нашій планеті з моменту зникнення птерозаврів літати, і здається, що будівництво гнізда й нерест Загальною рисою всіх динозаврів. Багато динозаври були великими доісторичних тварин - найбільший зауроподи може досягати в довжину близько 60 метрів (200 футів) і був багатоступеневим, - і в той час як багато хто з них були досить великий згаслий тероподів, більшість з них мало змінилися в розмірі особливо птахів та інших прогресивних груп.

Хоча слово динозавр означає "страшний ящірка", назва кілька вводить в оману, тому що динозаври не ящірки. Навпаки, це особлива група рептилій з вертикальному положенні не окремо в ящірок. У першій половині 20-го століття, ще до птахів відомі динозаври, велика частина наукового співтовариства вважає, динозаври повільно і спокійно. Більшість досліджень з 1970 року, проте, сказав, що старі динозаври були м'ясоїдними тваринами, особливо активні групи тварин з високим метаболізмом і численні пристосування для соціальної взаємодії.

З перших скам'янілостей динозаврів на початку 19 століття були знайдені, встановлений скелетів динозаврів і копалин репліки з головних визначних пам'яток музею по всьому світу були і динозаври стали частиною світової культури. Їх різноманітність приваблює великих розмірах груп, і природа, здається, жахливий і фантастичний інтерес і уяву публіки протягом більше століття. Вони з'явилися в кіно і бестселери, такі як Парк юрського періоду, і нові відкриття, регулярно в засобах масової інформації.

Визначення:
В таксономії філогенетичного, динозаври, як правило, розглядається як група «Triceratops, Neornithes [сучасних птахів], останній загальний предок і всіх її нащадків" визначається. А також припустили, що динозаври визначаються по відношенню до загального предка Megalosaurus і ігуанодона останній, тому що вони були двома з трьох типів Річард Оуен в лапках, за визнанням Dinosauria. Обидва визначення призводять до тієї ж групи тварин, визначається як динозавр, "ornithischian динозаврів = + Saurischia" м'ясоїдних тероподів (двоногі і в основному в тому числі птиці) ankylosaurians (броньованих травоїдних чотириногих), stegosaurians (покриття травоїдних чотириногих), цератопси (травоїдних чотириногих з рогами і надмірностей), орнітоподи (рослиноїдні двоногі або чотири, як "качка" казначейських векселів), і, можливо, sauropodomorphs (більшість великих травоїдних чотириногих з довгими шиями і хвостами).

Палеонтологи багато хто вважає точкою, в якій sauropodomorphs і тероподів, sauropodomorphs інтервал, визначення двох динозаврів і saurischians заборонено. Щоб уникнути нестабільності, динозаври певний консервативний в порівнянні з чотирма якір вузлів: Triceratops Horridus і loricatus Saltasaurus Перехожий Domesticus, їх останній спільний предок і всіх його нащадків. "Безпечні" може бути визначено як "динозаврів = + + sauropodomorphs ornithischians тероподів" сказав він.

Існує широкий консенсус серед палеонтологів, що птахи походять від динозаврів теропод. У строгому визначенні філогенетичних номенклатури, що всі походять від загального предка в групі для цієї групи, звичайно, включати, птахів можна розглядати як динозаври і динозаври, таким чином, не має с. Птахи відносяться більшість палеонтологів як належні целурозавр підгрупи Maniraptora, які тероподів, які saurischians, є динозаври. З точки зору кладістіческой тому птахів динозаврів, хоча вони належать до звичайних мовою, слово "динозавр", як правило, не відноситься до птахів.

Загальний опис:
З урахуванням зазначених вище визначень, динозавр архозавров зазвичай описується як провели члени в тілі. Багато груп доісторичних тварин широко задуманий як динозаври, наприклад, іхтіозаврів, плезіозаврів, птерозаврів і Dimetrodon, але науково не класифікується як динозавр, і ніхто не був характерним відношенням правої гілки реальної динозаврів. Динозаври були домінуючим наземних хребетних мезозою, юрського і крейдового періодів, особливо часу. Інші групи тварин були обмежені в розмірах і ніші, ссавців, наприклад, рідко розміру кішки, гризуни і м'ясоїдні тварини, як правило, розмір дрібну здобич. Помітним виключенням є Repenomamus giganticus, triconodont вагою від 12 кг (26 фунтів) і 14 кг (31 фунтів), який, як відомо, їдять невеликих динозаврів, як молодий Psittacosaurus.

Динозаври завжди була різноманітна група тварин, відповідно до дослідження 2006 року, понад 500 пологів динозаврів avialan не ідентифіковані на сьогоднішній день, а загальне число видів збереглися в копалин оцінюється в приблизно 1850 75% ще належить відкрити. [5] раніше дослідження показали, що близько 3400 пологів динозаврів, багато з яких не збереглися в копалин. З 17 вересня 2008 року був призначений в 1047 різних видів динозаврів. [6] Деякі травоїдні, м'ясоїдні тварини. Хоча більшість двоногих динозаврів, деякі доісторичних видів чотириногих, тощо Ammosaurus і ігуанодона, могли ходити на двох ногах або чотирьох. Черепно модифікації, як роги, гребені у динозаврів разом, і деякі вимерлі види були кісткова броня. Хоча найвідомішим за його розмір, багато мезозойських динозаврів розміром з людину або менше, і сучасних птахів, як правило, дуже низька. Динозаври живуть на всіх континентах сьогодні, і скам'янілості показують, що світові продажі досягнуть, принаймні початку юрського періоду. [7] Сучасні птахи живуть більшість наявних проживання від суші до моря, і є свідчення, що деякі динозаври avialan (наприклад, Microraptor) не може літати, або, принаймні, зменшити, а інші, як Spinosauridae стиль напівводний життя.

Відмінні особливості анатомічної
Незважаючи на недавнє відкриття зробили це важко уявити список загальне визнання характеристики динозаврів, майже всі динозаври виявлені до сих пір поділяють деякі зміни в хребті предків archosaurian. Хоча деякі групи динозаврів показав подальша зміна версій, ці властивості, тому що вони, як правило, про динозаврів, перші динозаври, і перейшли до їх потомству. Ці загальні риси таксономічної групи називаються сінапоморфій.

Детальну оцінку відносин підтверджується С. архозавров і Несбітт знайдений наступний недвозначний сінапоморфій 12, деякі з них уже відомі:
в черепі, є позачасовим траншеї (земляні роботи), які обробляються по сверхвременним Fenestra.

epipophyses даний час (за винятком атласу й осі) в передній шийки матки.
початок deltopectoral гребеня (проекції, в яких м'язи приєднатися deltopectoral) знаходиться, або більш ніж на 30% по всій довжині плечової кістки (кістки передпліччя).
радіус не менше 80% довжини плечової кістки.
четверту рожна (проекція, коли м'яз надає caudofemoralis) в стегно (стегнова кістка) є сильним фланця.
четверту вертіла асиметричний, з дистального краю формування крутим кутом до валу.
В таранної кістки і п'яткової кістки до проксимальної суглобова поверхня малогомілкової кістки займає менше 30% від ширини поперечного елементу.
exocciptials (в основу черепа) не відповідають по центру рядка в нижній частині порожнини ендокрана.
проксимальних поверхонь суглобів в ногах місця з лобкової кістки і клубової розділених увігнуту поверхню.
большерубцовий пік великогомілкової кістки (кістку гомілки) є переднебоковой.
Це ребро розділи proximodistally відповідність із задньої поверхні великогомілкової кістки дистального.
Несбітт ім'я не приймаються можливі сінапоморфій та інші оновлення Оновлення Деякі сінапоморфій запропонованої раніше ім'я. Деякі з них silesaurids Крім того, відновлені сестра група Dinosauria Несбітт, великого вертіла Gallant вище, зниження плеснових кісток II і IV майже рівні довжині і зв'язатися з ним сідничної між лобкової кістки, наявність на острові Крит і гарячої cenmial Над низькою метод схилу, та багато інших.

Реєстрація ряд інших особливості скелета, загальні для динозаврів. Тим не менш, ділянки разом з іншими групами архозавров або не вимагається від усіх динозаврів з'являються в житті, ці не сінапоморфій можливості теж. Наприклад, як diapsids, динозаври споріднену два Patres тимчасової fenestrae (отвори крана позаду очей) були члени і важливо, щоб група diapsid Archosauria, мав додаткові отвори Деякі з морди й нижньої щелепи. Крім того, деякі властивості, що, ймовірно, сінапоморфій В даний час відомо знайти залити У публікація посилання До динозаврів, або прем'єрів Ведучий динозаврів і різні EST рейтингу самостійно розроблених фокус-груп динозаврів. Це в тому числі один подовжений лопатки, лопатки е, крижів і склад електронної три зрощених хребців (інші три Уоллес В деяких архозавров, АЛЕ В Herrerasaurus тільки два) вгору, і хліб, електронна стегна, без отвору в центрі його Поверхня внутрішніх справ (Сатурналії закриті, наприклад). Ще одна складність для чітко визначати їх характеристики динозаврів, динозаври та інші Є архозавров кінці тріасу часто є першими з Літл були схожі відомо повагою і добре, ці тварини в літературі визначає іноді погано.

У мене є динозаври в тому ж потоці способом, найбільш сучасні ссавці, істотно різні, але більшість інших плазунів, виключити члени з обох сторін у підтримці. У цьому положенні приблизно розвиваються ООН в поглибленні збоку обертати тазом (як правило, приєднався відкритий роз'єм) і керівник внутрішніх справ Корреспондент рік стегна окремо. Їх положення можна дихати дозволу відновлений адресата рухається динозаври все, цілком ймовірно, що рівні опору діяльності і, таким чином, «екстенсивного» Depasse рептилій. Без сумніву, вертикальна кінцівками людей допомагає підтримувати Розвитку великий вигин стрес момент ERP на ногах. Деякі архозавров НЕ динозаври, в тому числі і rauisuchians було його згоду членів, але номінальний ухил сягає положення компонента "" конфігурації кульшового суглоба, де замість голови починають "Верхній кінець стегна приєднується до вирішення стегна В виллю перетворюється тазових в тому, щоб приєднатися до колишніх в проекції верхньої платформи.

Еволюційну історію:
Походження та рання еволюція

Динозаври відрізнялися від своїх предків Archosauria близько 230 мільйонів років, протягом періоду на східному кінці тріасового періоду, близько 20 мільйонів років після пермі і тріасу зникнення близько 95% всього життя на землі знищена. Радіометричне датування гірських порід, скам'янілостей динозаврів на початку Eoraptor ставить його присутність в палеонтологічного літопису того часу міститься. Палеонтологи вірити Eoraptor нагадує загальним предком всіх динозаврів, якщо це правда, його риси дозволяють припустити, що рано двоногі динозаври хижаків малих розмірів. Відкриття примітивні динозаври ornithodirans Marasuchus Lagerpeton в Аргентині і середнього тріасу верств підтримує цю точку зору, аналіз відновлених скам'янілості показують, що ці тварини були дуже дрібних хижаків, двоногих.

Коли з'явилися динозаври, земний проживання займали різні види архозавров і терапсид, cynodonts як aetosaurs і діцінодонтов і ornithosuchids і rhynchosaurs rauisuchians. Більшість з цих тварин зникли під час тріасу, в одній з двох подій. По-перше, на кордоні між Каpно і Norian стадії тваринного світу (близько 215 млн. років) померли, діцінодонтов і безліч базальних archosauromorphs в тому числі і prolacertiforms rhynchosaurs. Вона була розроблена вимирання тріасі-юре (близько 200 мільйонів років), який побачив в кінці більшості інших груп ранніх архозавров, як aetosaur ornithosuchids і продовження rauisuchians phytosaurs. Ці втрати залишив наземної фауни крокодилів, динозаврів, ссавців, черепах і pterosaurians. Перші рядки першого динозаврів крок за кроком і Norian Carnian тріасу, більш широко диверсифікована, займаючи ніші груп, які зникли.

Еволюція і палеобіогеографії:
Еволюція динозаврів тріасового, після того, як стежить за розвитком рослинності і розташування континентів. У тріасі і ранньої юри, континенти були з'єднані в єдину масу Пангеї, і не було м'ясоїдним динозавром coelophysoid фауни в усьому світі і травоїдних тварин, зроблені раннє sauropodomorphs. Голонасінні (особливо хвойні), є потенційним джерелом опромінення їжі в пізньому тріасі. Перший sauropodomorphs простий механізм для виробництва продуктів харчування в роті, і повинні були використовувати інші засоби для подальшого скорочення їжі по шлунково-кишкового тракту. Однорідність динозавра фауни триває в країнах Близького Сходу і верхньої юри, де більшість місць було хижаків, і з'єднання ceratosaurians загальному carnosaurians spinosauroids і зробив травоїдні зауроподи і ornithischians великий stegosaurian. Приклади включають в себе формування Моррісон з Північної Америки і Tendaguru ліжка Танзанії. Динозаври в Китаї показують деякі відмінності sinraptorid спеціалізованих тероподів і незвично, з довгою шиєю зауропод Mamenchisaurus. Ankylosaurians і орнітоподи також стають все більш поширеними, але prosauropods зник. Хвойні дерева і папороті були найбільш поширених рослин. Завроподи, як і його попередники, процесори prosauropods не усно, а ornithischians були розроблені різні способи для вирішення їжі в порожнині рота, в тому числі потенціал грає так, як органи тримати їду на рухами рота і щелепи для подрібнення їжі. Ще однією важливою віхою в розвитку юрського стала поява справжніх птахів, зійшов з coelurosaurians maniraptoran.

Нижньокрейдових і розпаду Пангеї триває, динозаври були як і раніше дуже відрізняється від маси Землі. У першій частині цього періоду бачив поширення iguanodontids brachiosaurids ankylosaurians і у всій Європі, Північній Америці та Північній Африці. Пізніше вони були доповнені або замінені в Африці великі тероподів і зауроподи і spinosaurs carcharodontosaurid rebbachisaurid титанозаврів, а також у Південній Америці. В Азії, як coelurosaurians dromaeosaurids troodontids maniraptoran, oviraptorosaurians і стала загальним тероподів і цератопси як Psittacosaurus ankylosaurids і став першим великим травоїдним. У той же час Австралія була домом для диких hypsilophodonts ankylosaurians базальної iguanodontids. Stegosaurians з'явитися десь в кінці крейдяного періоду або початку крейдяного зникли. Значні зміни в крейдяний період, який можна було б поліпшити в пізньому крейди був еволюції квіткових рослин. Тим часом, кілька груп травоїдних динозаврів більш складних форм харчової промисловості розроблена в роті. Цератопси розробили метод для різання зуби і складені в штабелі з методом iguanodontids уточнює краю комірки для hadrosaurid моляров. Деякі зауроподи також батареї зубів, розроблених найкраще ілюструється rebbachisaurid Nigersaurus.

Існували три основні фауни динозаврів в пізньому крейди. У північних континентів Північної Америки та Азії, велика тероподів tyrannosaurids і різних видів стрілецької тероподів є maniraptoran, з сумішшю в основному травоїдні ornithischian гадрозавра, ceratopsian і ankylosaurids pachycephalosaurians. У південних континентів, в даний час поділ Гондвани були abelisaurids загальної тероподи, зауроподи і травоїдних titanosaurids громад. Нарешті, в Європі, були dromaeosaurids і iguanodontids rhabdodontid titanosaurids поширюватися ankylosaurians nodosaurid зауроподи. Квітучі рослини були сильно випромінюють, з появою бур'янів вперше в пізньому крейди. Шліфувальних і відрізних гадрозавра цератопси стали надзвичайно різноманітні в Північній Америці та Азії. Тероподи були випущені як травоїдні і всеїдні, і стало звичним ornithomimosaurians therizinosaurians.

Випадку крейда-палеогенового вимирання, яке відбулося приблизно 65 мільйонів років до кінця крейдяного періоду, що призвело до вимирання динозаврів всіх групах, за винятком neornithine птахів. Деякі інші групи, такі як крокодили, sebecosuchians diapsid, черепах, ящірок, змій і sphenodontians choristoderans, також пережив події.

Лінії вижили птахів neornithine, в тому числі предки сучасних безкілевих, качок і курей, і різноманітні водоплавні птахи, що відрізняється швидко в ранній період палеогену, прийом hesperornithine екологічні ніші опубліковані вимирання груп мезозойських enantiornithines динозаврів, як дерева, водних шляхів і навіть найбільші наземні тероподів (як Gastornis і mihirungs і "терор птахів"). Тим не менш, ссавців і швидко диверсифікації в цей період, і поза конкуренцією за контроль над землею ніші neornithines.


0 comments:

Post a Comment