2/18/2012

Vad är en Dinosaur?

Vad är en Dinosaur?
Dinosaur:
Miljontals år, långt innan människan hade dinosaurier. Dinosaurs var en av flera typer av dinosaurier under mesozoikum, levde "Age of Reptiles".

Dinosaurier är en mångskiftande grupp av djur i kladen Dinosauria och överlägsenhet. Det visade sig under trias perioden, cirka 230 miljoner år, och blev de dominerande landlevande ryggradsdjur 135 miljoner år, från den tidiga jura perioden (ca 200 miljoner år) till slutet av krita (65 5 miljoner år), om utrotning av krita- paleogen dinosauriernas utdöende, de flesta grupper i slutet av mesozoiska gjort. Den fossila dokumentationen visar att fåglarna utvecklats från theropod dinosaurier i Jurassic utvecklas och därför vara en typ av dinosaurie i de moderna systemen för klassificering. Vissa fåglar har utplåningen händelse som inträffade det överlevde 65 miljoner år, och fortsätta linjen av dinosaurier till idag.

Dinosaurier är en blandad grupp av djur taxonomi, morfologi och ekologi. Fåglar är över 9000 arter som lever i den mest skiftande grupp av ryggradsdjur, förutom perciforme fisk. Med fossil paleontologer har belägg för mer än 500 olika arter och identifierat över 1000 olika typer av icke-flygande dinosaurierna. Soluppgång på alla kontinenter av de två arterna finns representerade remains.Some växtätare, köttätare fossil. De flesta bipedal dinosaurier hade försvunnit, även om många grupper, inklusive fyrbenta vänner, och några har genomförts mellan dessa attityder. Många arter har utvecklat offentliga strukturer som horn eller kammar, och några förhistoriska grupper utvecklas skelett störningar såsom beniga rustning och ryggar. Fåglarna var de dominerande ryggradsdjuren på vår planet sedan utrotning av fågelödlor flygande, och det verkar som att bygga boet och lek ett gemensamt drag för alla dinosaurier. Många dinosaurier var stora förhistoriska djur - de största sauropoder kunde nå en längd av nästan 60 meter (200 fot) och var i flera steg - och medan många var ganska stora utdöda theropoder, har de flesta förändrats mycket lite i storlek, särskilt av fåglar och andra progressiva grupper.

Även om ordet dinosaurie betyder "terrible ödla", namnet är något missvisande, eftersom dinosaurierna inte ödlor. Tvärtom, är en särskild grupp av reptiler med en upprätt ställning inte separat ödlor. Under första hälften av 20-talet, innan fåglarna är kända för dinosaurier trodde de flesta av det vetenskapliga samfundet dinosaurierna långsamt och lugnt. Den mesta forskningen sedan 1970-talet, sade dock att de gamla dinosaurierna var köttätare, i synnerhet de aktiva grupperna av djur med hög ämnesomsättning och flera anpassningar för social interaktion.

Sedan de första dinosaurie fossil från tidigt 19th century hittades, monterade dinosaurie skelett och fossila kopior av de största attraktionerna i museer runt om i världen var, och dinosaurierna blev en del av världskulturen. Deras mångfald har lockat de största storlekarna av grupper och natur verkar monstruösa och fantastiskt intresse och allmänhetens fantasi i över ett sekel. De dök upp i filmer och bästsäljare som Jurassic Park, och nya upptäckter är regelbundet i media.

Definition:
I fylogenetiska taxonomi är dinosaurier brukar betraktas som den grupp av "Triceratops och Neornithes [moderna fåglar], den senaste gemensamma förfader och alla dess efterkommande" definieras. En föreslog också att dinosaurier definieras med hänsyn till den gemensamma förfadern till Megalosaurus och Iguanodon sist, eftersom de var två av de tre typer av Richard Owen inom citationstecken, som bekräftas av Dinosauria. Båda definitionerna leder till samma grupp av djur, definierad som en dinosaurie "ornithischian dinosaurier = + Saurischia" köttätande theropoder (bipedal och oftast inklusive fåglar) ankylosaurians (bepansrade växtätande fyrfotadjur), de stegosaurians (pläterade växtätande fyrfotadjur), ceratopsians (växtätande fyrfota med horn och krusiduller), ornithopods (växtätande tvåfotade eller fyra, som "Duck" statsskuldväxlar), och kanske sauropodomorphs (de flesta stora växtätande fyrfotadjur med långa halsar och svansar).


Paleontologer Många anser den punkt där sauropodomorphs och theropoder och sauropodomorphs intervall, definitionen av två dinosaurier förbjudna och saurischians. För att undvika instabilitet, dinosaurier definierade konservativa jämfört med fyra förankra noder: Triceratops horridus och loricatus Saltasaurus Passer domesticus, deras senaste gemensamma förfader och alla dess ättlingar. "Säkrare" kan definieras som "dinosaurier = + + sauropodomorphs ornithischians theropoder", sade han.

Det råder bred enighet bland paleontologer att fåglarna härstammar från theropod dinosaurier. Med den strikta definitionen av fylogenetiska nomenklatur som alla härstammar från en gemensam förfader i en grupp för denna grupp naturligtvis inkluderar Fåglarna kan ses som dinosaurier och dinosaurier är därför inte har någon av. Fåglar klassificeras av de flesta paleontologer som tillhör coelurosaurs Maniraptora undergrupper, som är theropoder som saurischians, är dinosaurier. Ur kladistisk så fåglarna är dinosaurier, även om de tillhör vanliga språk, är ordet "dinosaurie" i allmänhet inte avser fåglar.

Allmän beskrivning:
Med ovanstående definitioner, som beskrivs dinosaurie archosaurs allmänhet som innehas av medlemmar i kroppen. Många grupper av förhistoriska djur populärt uppfattas som dinosaurierna, såsom fisködlor och plesiosaurs och fågelödlor och Dimetrodon, men är inte vetenskapligt klassificeras som en dinosaurie, och ingen hade den karakteristiska attityd av rätten grenen av verkliga dinosaurier. Dinosaurier var de dominerande landlevande ryggradsdjur av mesozoikum perioden, den jura och krita, speciellt tid. Andra grupper av djur var begränsade i storlek och nischer, däggdjur, till exempel, är sällan storleken av en katt, var gnagare och rovdjur i allmänhet storleken av små bytesdjur. Ett anmärkningsvärt undantag är Repenomamus Giganticus, en triconodont väger mellan 12 kg (26 lb) och 14 kg (31 lb), som är kända för att ha ätit små dinosaurier som unga Psittacosaurus.

Dinosaurier har alltid varit en skiftande grupp av djur, enligt en undersökning från 2006, är mer än 500 dinosaurie släkten avialan inte identifierats hittills och det totala antalet arter bevaras i fossila uppgå till ca 1850 75% fortfarande på att upptäckas. [5] En tidigare studie visade att omkring 3.400 dinosaurie släkten, många av som inte bevarats i fossil. Med 17 september 2008 var utsågs i 1047 olika typer av dinosaurier. [6] Vissa är växtätare och rovdjur. Även om de flesta dinosaurier var tvåfotade, några förhistoriska arter av fyrfotadjur och andra som Ammosaurus och Iguanodon, kunde gå på två ben eller fyra. Kraniala modifieringar som horn och kammar bland dinosaurier tillsammans, och vissa utdöda arter hade beniga rustning. Även mest känd för sin storlek många mesozoiska dinosaurier människan storlek eller mindre, och moderna fåglar är i allmänhet mycket låga. Dinosaurs leva på varje kontinent i dag, och fossil visar att uppnås globala försäljningen av åtminstone den tidiga jura perioden. [7] Modern fåglar lever större delen av den tillgängliga livsmiljö från land till hav, och det finns bevis för att vissa dinosaurier avialan (t.ex. Microraptor) inte kunde flyga, eller åtminstone minska, och andra, som var Spinosauridae style semiakvatiska liv.

Utmärkande anatomiska funktioner
Trots den senaste tidens upptäckter har gjort det svårt att presentera en lista över allmän acceptans av egenskaperna hos dinosaurierna, nästan alla dinosaurier upptäckta hittills har vissa förändringar i ryggraden i fäderneärvda archosaurian. Medan vissa grupper av dinosaurier presenterat ytterligare modifierade versioner senare, dessa egenskaper, eftersom de vanligen om dinosaurier, de första dinosaurier och har gått till sin avkomma. Dessa gemensamma drag hos en taxonomisk grupp kallas synapomorphies.

En detaljerad utvärdering av förhållandet bekräftas S. archosaurs och Nesbitt funnit följande entydiga synapomorphies 12, några redan kända:
i skallen, är en tidlös dike (schaktning) som behandlas av supratemporal Fenestra.

epipophyses närvarande (utom atlas och axel) i den främre livmoderhalscancer.
toppen av deltopectoral krönet (en projektion där musklerna ansluta deltopectoral) är belägen, eller med mer än 30% över hela längden av humerus (armen ben).
en radie mindre än 80% av längden av humerus.
4:e trochantern (projektion, när muskeln fäster caudofemoralis) i lårbenet (lårbenet) är en stark fläns.
4:e trochantern asymmetrisk, med den distala kanten bildar en brantare vinkel mot axeln.
i talus och calcaneus på den proximala ledytan av vadbenet tar mindre än 30% av den tvärgående bredden av elementet.
exocciptials (i huvudkedjan av skallen) uppfyller inte längs centrumlinjen i botten av kaviteten endocranial.
proximala artikulära ytorna hos benen hos sitsen med blygdbenet och iliaca åtskilda av en konkav yta.
cnemial topp till skenbenet (skenbenet) är anterolateralt.
Denna ribba fördelades proximodistally inriktad med den bakre ytan av den distala tibia.
Nesbitt ett namn man inte några möjliga synapomorphies och fler uppdateringar uppdatera vissa synapomorphies tidigare föreslagit namn. Vissa är silesaurids också en återvunnen systergrupp Dinosauria Nesbitt, den större trochantern Gallant ovan metatarsalerna reduktion II och IV subequal längd och i förbindelse med denne sätesregionen mellan blygdbenet, närvaron av A på Kreta och varm cenmial Ovanför låg lutning metod, och många andra.

Register mängd andra funktioner av skelettet delas av dinosaurier. De tomter som tillsammans med andra grupper av archosaurs eller inte krävts av alla dinosaurier finns i debut, Det är inga synapomorphies funktioner också. Till exempel som diapsids, dinosaurier ancestrally Två patres av Temporal fenestrae (öppningar i Crane bakom ögonen) hade medlemmar och viktigt att diapsid gruppen Archosauria hade ytterligare öppningar Några av nos och underkäke. Dessutom har vissa egenskaper, som troligen var synapomorphies nu kända hittar häller HAR Hänvisning till offentliggörandet Före dinosaurierna, eller premiär presentatör dinosaurier och olika EST rankade oberoende utvecklade fokusgrupper dinosaurier. Är Inklusive ett långsträckt skulderblad, scapula e en korsbenet och sammansättning e Tre smält kotor (Andra Wallace Tre I vissa archosaurs MEN IN Herrerasaurus är bara två) är upp, och bröd, e höften, utan hål i mitten av dess ytan Interiör (saturnalierna stängd, till exempel). En annan svårighet för en distinkt bestämma deras egenskaper dinosaurier, dinosaurier och är andra archosaurs slutet av trias är ofta den första från Little liknade känt hälsningar och en brunn, dessa djur är i litteraturen identifierar ibland dålig.

Jag har dinosaurier på samma sätt flödet FLESTA The Modern Däggdjur, helt olika men de flesta andra reptiler, utesluta medlemmar på båda sidor är i stöd. I detta läge ca utveckla FN fördjupning i sidled rotera bäckenet (vanligtvis gick Open uttag) och en chef för inrikes frågor korrespondent Året låret separat. Deras hållning Du kan andas tillstånd ombyggd mottagaren är i rörelse dinosaurier allt är det troligt att halterna av motstånd verksamheter och därmed "omfattande" Depasse reptiler. Utan tvekan Vertikala förgrenade människor hjälper till att stödja utveck-lingen av den stora böjpåkänningar moment ERP på benen. Vissa archosaurs Inga dinosaurier, inklusive rauisuchians och hade honom Medgivande ledamöter utan nominellt fördomar når positionen för en pelare "" konfigurationen av höftleden, där i stället för att ett försprång i "övre änden av lårbenet går beslut höfterna IN, att jag skall utgjuta omvandlas bäckenet VARIT att ansluta sig till förra i Projection Platform toppen.

Den evolutionära historia:
Ursprung och tidiga utveckling
Dinosaurs avvek från sin förfader Archosauria cirka 230 miljoner år under perioden på den östra sidan av trias perioden, cirka 20 miljoner år efter perm-trias utrotning av ca 95% av allt liv förstördes på jorden. Radiometrisk datering av klippformationer, fossiler dinosaurie så tidigt Eoraptor sätter sin närvaro i fossila post i som innehöll tiden. Paleontologer tror Eoraptor liknar den gemensamma förfadern till alla dinosaurier, om detta är sant, dess egenskaper tyder på att tidiga bipedal dinosaurier är rovdjur med liten storlek. Upptäckten av primitiva dinosaurier ornithodirans Marasuchus Lagerpeton i Argentina och Mellanöstern trias strata stöder denna uppfattning, analys av återvunna fossil tyder på att dessa djur var riktigt små rovdjur, tvåfotade.

När dinosaurierna syntes var markområden som upptas av olika typer av archosaurs och therapsids och cynodonts som aetosaurs och dicynodonts och ornithosuchids och rhynchosaurs rauisuchians. De flesta av dessa djur försvann under trias, i en av två händelser. Först vid gränsen mellan de Carnian och Norian stadier av vilda djur (ca 215 miljoner år) dog, dicynodonts och en mängd basala archosauromorphs inklusive prolacertiforms och rhynchosaurs. Det har utvecklats av utdöendet trias-jura (ca 200 miljoner år), som såg slutet av de flesta andra grupper av tidiga archosaurs, som aetosaur ornithosuchids och fortsatta phytosaurs rauisuchians. Dessa förluster kvar ett land fauna krokodiler, dinosaurier, däggdjur, sköldpaddor och pterosaurians. De första raderna i de första dinosaurierna genom stegen och Norian Carnian Triassic, mer brett diversifierat genom att ockupera de nischer av grupper som har försvunnit.

Evolution och paleobiogeography:
Utvecklingen av dinosaurier av trias, efter att ha följt utvecklingen av vegetation och placering av kontinenter. I trias och tidig jura, var kontinenterna anslutna till en enda massa av Pangaea, och det var en köttätande dinosaurie djur coelophysoid världen och växtätare, gjorde tidigt sauropodomorphs. Gymnospermer (barrträd särskilt), en potentiell källa till bestrålade livsmedel i slutet trias. Första sauropodomorphs osofistikerade mekanismer för produktion av mat i munnen, och bör använt andra medel för att ytterligare minska mat längs mag-tarmkanalen. Homogenitet dinosaurie faunor fortsatte i Mellanöstern och Övre jura, där de flesta orter hade rovdjur, och föreningarna i de allmänna carnosaurians ceratosaurians spinosauroids och gjort växtätande sauropoder och ornithischians large stegosaurian. Exempel på Morrison Formation of North America och Tendaguru sängar i Tanzania. Dinosaurier i Kina visar vissa skillnader sinraptorid specialiserade theropoder och ovanlig med lång hals sauropod Mamenchisaurus. Ankylosaurians och ornithopods också blivit allt vanligare, men prosauropods hade försvunnit. Barrträd och ormbunkar var de vanligaste växterna. Sauropoder, liksom dess föregångare, var processorer prosauropods inte oralt, men ornithischians utvecklat olika sätt att hantera maten i munnen, inklusive potentiella spelar som organ för att hålla mat på rörelser i munnen och käken för slipning mat. En annan milstolpe i utvecklingen av Jurassic var utseendet av sanna fåglar härstammar från coelurosaurians maniraptoran.

Nedre Cretaceous och upplösningen av Pangaea fortsätter, var dinosaurierna fortfarande mycket skiljer sig från massan av jorden. Den första delen av denna period såg spridningen av iguanodontids brachiosaurids ankylosaurians och i hela Europa, Nordamerika och Nordafrika. De blev senare kompletteras eller ersätts i Afrika av stora theropoder och Sauropoder och spinosaurs carcharodontosaurid titanosaur rebbachisaurid och även i Sydamerika. I Asien, som coelurosaurians dromaeosaurids troodontids maniraptoran, oviraptorosaurians och blev den gemensamma theropoder och ceratopsians som Psittacosaurus ankylosaurids och blev de första stora växtätare. Samtidigt var Australien hem till ett vilt ankylosaurians hypsilophodonts basala iguanodontids. De stegosaurians visas någon gång i slutet av krita eller försvann i början av krita. En signifikant förändring i krittiden, som skulle kunna förbättras i yngre krita var utvecklingen av blommande växter. Samtidigt flera grupper av växtätande dinosaurier mer sofistikerade former av bearbetning av livsmedel som utvecklats av munnen. Ceratopsians utvecklat en metod för att skära tänder och staplas i högar med iguanodontids Metoden förädlar cellen kanten för hadrosaurid kindtänderna. Vissa sauropoder även batterier av tänder, utvecklats bäst illustreras med rebbachisaurid Nigersaurus.

Det fanns tre allmänna dinosaurie faunor i yngre krita. I norra kontinenterna Nordamerika och Asien, stora tyrannosaurids theropoder och olika typer av små theropoder är maniraptoran, med en blandning av främst växtätande ornithischian hadrosaur, ceratopsian och ankylosaurids pachycephalosaurians. I de södra kontinenterna som nu uppdelningen av Gondwana var abelisaurids gemensamma theropoder och Sauropoder och herbivorer titanosaurids samhällen. Slutligen, i Europa, var dromaeosaurids och iguanodontids rhabdodontid titanosaurids sprida ankylosaurians nodosaurid sauropoder. Blommande växter var mycket strålar, med uppkomsten av ogräs för första gången i yngre krita. Slipning och kapning hadrosaur ceratopsians blev extremt diversifierad i Nordamerika och Asien. Theropoder släpptes som växtätare eller allätare, och bli vanemässiga therizinosaurians ornithomimosaurians.

Fallet med krita-paleogen utrotning, som ägde rum cirka 65 miljoner år fram till slutet av krita, som orsakade utrotningen av dinosaurier av alla grupper, utom neornithine fåglar. Vissa andra grupper, såsom krokodiler, sebecosuchians diapsid, sköldpaddor, ödlor, ormar och sphenodontians choristoderans och överlevde också händelsen.

Linje med de överlevande fåglarna neornithine, inklusive förfäder till dagens strutsfåglar, ankor och höns, och en mängd sjöfåglar, mångfaldigas snabbt i början paleogen perioden entré hesperornithine ekologiska nischer av publicerade utrotning grupper av mesozoiska dinosaurier enantiornithines som träd, vattendrag och även de största landlevande theropoder (som Gastornis och mihirungs och "fåglar terror"). Men däggdjur också snabbt sprida under denna period, och utanför tävlingen för kontroll av mark neornithines nischer.


0 comments:

Post a Comment